Biljard & Shuffleboard

Biljard

Hos oss kan ni spela biljard, Det vanligaste som man spelar i Sverige är 8 ball.
Vi har ett fullstort bord som man kan spela på, samt ett 8 fots bord. perfekt sätt att umgås med vänner efter en lång dag. 

Priser 9 fots bordet:
Ordinarie dagtid: 150 kr/bord och timma
Kvällstid från 17:00+helg: 180 kr/bord och timma

Lilla bordet ( 8 fots) gäller halva priset!

Spelregler för 8 ball

Spelet 8 ball går ut på att sänka den svarta bollen med nummer 8, men innan man får göra det måste man ha sänkt alla bollar i sin serie – antingen de ”halva” bollarna (1-7) eller de helfärgade (9-15) beroende på vilken bollserie man blivit tilldelad.

Vilken serie man får (om man blir ”hela” eller ”halva”) bestäms av den spelare som först avsiktligt sänker en boll efter sprängningen, bollar sänkta i själva sprängningen räknas inte som avsiktliga. Bollarna måste sänkas med dessäng vilket innebär att man när stötarna inte är uppenbara ska kunna ange vilken boll man ska sänka och i vilket hål. Efter sprängningen och innan någon boll har sänkts med dessäng är bordet öppet.

När man har fått sin bollserie går spelet ut på att sänka sina bollar innan man får försöka sänka 8:an och därmed vinna omgången. Man behöver inte sänka bollarna i någon speciell ordning (som i 9 ball) men måste hela tiden träffa en boll tillhörande sin egen serie först, annars blir det foul.

Foul i 8 ball

Vid foul (straff) i 8 ball får motspelaren boll i hand och kan välja att placera köbollen (den vita bollen) var som helst på bordet.

unspecified1

Shuffleboard

Hos oss på Ten Lanes  hittar du 4 stycken bord. Shuffleboard är ett spel som kräver taktik, pricksäkerhet och nerver av stål. Men går det bra, och du lyckas utmanövrera dina motståndare, kan du njuta av en stor dos skadeglädje. Stenar curlas från den ena till andra änden på bordet och den spelare eller det lag som har den bästa stenen när alla stenar är spelade vinner omgången.

Priser:
Ordinarie dagtid: 200 kr/bord och timma
Kvällstid/helg: 240 kr/bord och timma

Grundläggande Regler för Shuffleboard

Shuffleboard går ut på att stöta sin sten så den hamnar i området med högst poäng – ju längre in på bordet den stannar desto högre poäng får du.
Men stöter du för långt ramlar stenen över kanten och är död. Du kan jämföra det med curling där du ska hamna i boet men inte gå förbi.

I en spelomgång kan du stöta bort motståndares stenar, vilket är vad spelet går ut på. Slå bort motståndarna och hamna i bäst position och poängen är din.